Array
(
    [0] => stdClass Object
        (
            [journal] => stdClass Object
                (
                    [id_jnl] => 71
                )

        )

    [1] => stdClass Object
        (
            [section] => stdClass Object
                (
                    [section] => 438
                )

        )

    [2] => stdClass Object
        (
            [title] => Array
                (
                    [0] => Bibliometric analysis on circular economy in food supply chains, 2014-2022@en
                    [1] => Bibliometría sobre economía circular en las cadenas de suministro de alimentos, 2014-2022@es
                    [2] => Análise bibliométrica da economia circular nas cadeias de abastecimento alimentar, 2014-2022@pt
                )

        )

    [3] => stdClass Object
        (
            [abstract] => Array
                (
                    [0] => Introduction: Currently, studies on circular economy and food supply chains have gained importance in academia, offering valuable trends and pending areas of study. The objective is to analyze the scientific production associated with the circular economy in food supply chains through bibliometric analysis tools. Methodology: Using the R program and the Bibliometrix library, a bibliometric analysis was carried out integrating data from Scopus and Web of Science repositories, eliminating duplicates. This process made it possible to obtain data on scientific production by country, journal and author, scientific mapping, productivity indicators and collaboration network analysis. Results: based on 895 papers from 2014 to 2022, it was found that scientific production is concentrated in Italy, India and the United Kingdom, although publications from the United States have the highest impact. Research networks showed interconnectedness, with well-defined clusters, such as the India research group. Conclusions: there is a growing interest in circular economy and food supply chains. A trend towards topics such as blockchain and industry 4.0 is highlighted. In addition, it is expected that the methodology can be replicable for future research and specific topics, offering a comprehensive view of the scientific production in this field and pointing out areas of focus and collaboration.@en
                    [1] => Introducción: Actualmente los estudios sobre economía circular y cadenas de suministro de alimentos han ganado importancia en el ámbito académico, porque exhiben valiosas tendencias y áreas de estudio pendientes. El objetivo de estudio consiste en analizar la producción científica asociada con la economía circular en las cadenas de suministro de alimentos a través de herramientas de análisis bibliométrico. Metodología: Con el uso del programa R y la librería Bibliometrix, se llevó a cabo un análisis bibliométrico que integró datos de los repositorios Scopus y Web of Science, eliminando duplicados. Este proceso permitió obtener datos sobre producción científica por país, revista y autor, mapeo científico, indicadores de productividad y análisis de redes de colaboración. Resultados: Con base en 895 documentos editados en el periodo de 2014 a 2022, se encontró que la producción científica se concentra en Italia, India y Reino Unido, aunque las publicaciones de Estados Unidos tienen mayor alcance. Las redes de investigación mostraron una interconexión con grupos bien definidos, como el grupo de investigación de la India. Conclusiones: Se observa un interés creciente en la economía circular y las cadenas de suministro de alimentos; además, se destaca una tendencia hacia temas como la cadena de bloques y la industria 4.0. Se espera que la metodología pueda ser replicable en futuras investigaciones y temáticas específicas, para ofrecer una visión integral de@es
                    [2] => Introdução: Atualmente, os estudos sobre economia circular e cadeias de suprimentos de alimentos ganharam importância no campo acadêmico, oferecendo valiosos tendências pendentes e áreas de estudo. O objetivo é analisar a produção científica associada à economia circular em cadeias de fornecimento de alimentos por meio de ferramentas de análise bibliométrica. Metodologia: Usando o programa R e a Livraria Bibliometrix, foi realizada uma análise bibliométrica que integrou dados do Scopus e da Web de repositórios científicos, eliminando duplicatas. Esse processo permitiu a obtenção de dados sobre produção científica por país, revista e autor, mapeamento científico, indicadores de produtividade e análise de redes de citação. Resultados: Com base em 895 documentos de 2014 a 2022, verificou -se que a produção científica está concentrada na Itália, na Índia e no Reino Unido, embora as publicações dos Estados Unidos tenham o maior impacto. As redes de pesquisa mostraram uma interconexão, com grupos bem definidos, como o grupo de pesquisa indiano. Conclusões: É observado um interesse crescente em economia circular e cadeias de suprimentos de alimentos. Uma tendência a questões como Blockchain e Industry 4.0 se destaca. Além disso, espera -se que a metodologia seja replicável para futuras pesquisas e temas específicos, oferecendo uma visão integral da produção científica nesse campo e indicando áreas de foco e colaboração.@pt
                )

        )

    [4] => stdClass Object
        (
            [author] => Array
                (
                    [0] => Omar Miranda Gómez
                    [1] => Ignacio López Moreno
                )

        )

    [5] => stdClass Object
        (
            [subject] => Array
                (
                    [0] => Bibliometry@en
                    [1] => Circular economy@en
                    [2] => Food supplies chain@en
                    [3] => Food consumption and waste@en
                    [4] => Bibliometría@es
                    [5] => Economía circular@es
                    [6] => Cadena de suministros alimentaria@es
                    [7] => Consumo y desperdicio de alimentos@es
                    [8] => Bibliometria@pt
                    [9] => Economia circular@pt
                    [10] => Suprimentos alimentares@pt
                    [11] => Consumo e cadeia de resíduos de alimentos@pt
                )

        )

    [6] => stdClass Object
        (
            [source] => stdClass Object
                (
                    [vol] => volumen
                    [nr] => nero
                    [year] =>  2024
                    [theme] => 
                )

        )

    [7] => stdClass Object
        (
            [datePub] => Array
                (
                    [0] => 2024-10-29
                )

        )

    [8] => stdClass Object
        (
            [DOI] => Array
                (
                    [0] => stdClass Object
                        (
                            [type] => DOI
                            [value] => Array
                                (
                                    [0] => 10.15517/eci.v14i2.60999
                                )

                        )

                )

        )

    [9] => stdClass Object
        (
            [http] => Array
                (
                    [0] => stdClass Object
                        (
                            [type] => HTTP
                            [value] => Array
                                (
                                    [0] => https://archivo.revistas.ucr.ac.cr/index.php/eciencias/article/view/60999
                                )

                        )

                    [1] => stdClass Object
                        (
                            [type] => HTTP
                            [value] => Array
                                (
                                    [0] => https://archivo.revistas.ucr.ac.cr/index.php/eciencias/article/view/60999/63047
                                )

                        )

                )

        )

    [10] => stdClass Object
        (
            [language] => Array
                (
                    [0] => es
                )

        )

    [11] => stdClass Object
        (
            [license] => Array
                (
                    [0] => RESERVED
                    [1] => http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0
                )

        )

)