Array
(
    [responseDate] => 2025-01-13T21:38:17Z
    [request] => https://revista.arquivonacional.gov.br/index.php/revistaacervo/oai
    [GetRecord] => SimpleXMLElement Object
        (
            [record] => SimpleXMLElement Object
                (
                    [header] => SimpleXMLElement Object
                        (
                            [identifier] => oai:ojs.pkp.sfu.ca:article/2127
                            [datestamp] => 2024-09-16T20:32:37Z
                            [setSpec] => Array
                                (
                                    [0] => revistaacervo:DOS
                                    [1] => driver
                                )

                        )

                    [metadata] => SimpleXMLElement Object
                        (
                            [dc] => SimpleXMLElement Object
                                (
                                    [title] => Array
                                        (
                                            [0] => Rio de Janeiro and the Atlantic food production zones (17th century) 
                                            [1] => Rio de Janeiro y las zonas de producción de alimentos del Atlántico (siglo XVII)
                                            [2] => O Rio de Janeiro e as zonas atlânticas de produção de alimentos (século XVII)
                                        )

                                    [creator] => de Melo dos Santos, Lara
                                    [description] => Array
                                        (
                                            [0] => Specifically addressing the topic of food production, the paper deals with the captaincy of Rio de Janeiro in the 17th century, not in isolation, but in a comparative perspective, seeking to identify the common aspects that the modern Atlantic economy defined between the supplying zones of this and three other important port cities of the time.
Keywords: Rio de Janeiro; Atlantic history; food production; cassava flour.
                                            [1] => 






Abordando específicamente el tema de la producción de alimentos, el artículo aborda la capitanía de Río de Janeiro en el siglo XVII, no de forma aislada, sino en una perspectiva comparada, buscando identificar los aspectos comunes que la economía atlántica moderna definió entre las zonas proveedoras de ésta y otras tres importantes ciudades portuarias de la época.
Palabras clave: Rio de Janeiro; historia atlântica; producción de alimentos; harina de yuca.


 


 





 
 

 




 



 
                                            [2] => Abordando especificamente o tema da produção de alimentos, o artigo trata da capitania do Rio de Janeiro no século XVII, não de forma isolada, mas em perspectiva comparada, buscando identificar os aspectos comuns que a economia atlântica moderna definiu entre as zonas abastecedoras desta e de outras três importantes cidades portuárias da época.
Palavras-chave: Rio de Janeiro; história atlântica; produção de alimentos; farinha de mandioca.
                                        )

                                    [publisher] => Arquivo Nacional
                                    [date] => 2024-04-30
                                    [type] => Array
                                        (
                                            [0] => info:eu-repo/semantics/article
                                            [1] => info:eu-repo/semantics/publishedVersion
                                        )

                                    [format] => Array
                                        (
                                            [0] => application/pdf
                                            [1] => text/html
                                        )

                                    [identifier] => https://revista.arquivonacional.gov.br/index.php/revistaacervo/article/view/2127
                                    [source] => Array
                                        (
                                            [0] => Acervo; Vol. 37 No. 2 (maio/ago. - 2024): Economic History of Rio de Janeiro; 1-19
                                            [1] => Acervo; Vol. 37 Núm. 2 (maio/ago. - 2024): Historia Económica de Rio de Janeiro; 1-19
                                            [2] => Acervo; v. 37 n. 2 (maio/ago. - 2024): História econômica do Rio de Janeiro; 1-19
                                            [3] => 2237-8723
                                            [4] => 0102-700X
                                        )

                                    [language] => por
                                    [relation] => Array
                                        (
                                            [0] => https://revista.arquivonacional.gov.br/index.php/revistaacervo/article/view/2127/2017
                                            [1] => https://revista.arquivonacional.gov.br/index.php/revistaacervo/article/view/2127/2018
                                        )

                                    [rights] => Array
                                        (
                                            [0] => Copyright (c) 2024 Lara de Melo dos Santos
                                            [1] => https://creativecommons.org/licenses/by/4.0
                                        )

                                )

                        )

                )

        )

)